TUIJA, Puheenjohtaja

Olen vuonna -88 Savossa syntynyt , sittemmin Pohjanmaan kautta Afrikkaan ja sieltä takaisin kotikonnuille Mikkelin Ristiinaan. Koulutukseltani olen lähihoitaja sekä sosionomi ja tällä hetkellä äitiyslomalla. Ihanan valloittava esikoistyttäreni syntyi joulukuussa 2014. Afrikka on ollut aina jollain tapaa sydämessäni, mutta konkreettisesti ensimmäisen kosketuksen tähän maanosaan sain vuonna 2010, kun tein opiskelijavaihdon Keniaan. Sen jälkeen Afrikka on totisesti vienyt minut mukanaan! Syvempi tutkimusmatka toteutui vuoden vapaaehtoistyönä Nairobin slummeissa ja orpokodissa vuonna 2013. Asante on väylä jatkaa tätä sydämen asiaa tulevaisuudessakin. Johtavana elämänajatuksena pidän seuraavaa lausetta: "Älä vain unelmoi elämääsi, vaan elä unelmaasi."
ELINA, Rahastonhoitaja

Uskallan väittää, että Elsa on minulle yleisempi kutsumanimi kuin vuonna 1985 kasteessa saamani virallinen nimi. Terveydenhoitajaksi/sairaanhoitajaksi valmistuin vuonna 2008 ja olen ollut työelämässä siitä saakka. Tällä hetkellä toimeni on Seinäjoen keskussairaalassa, keuhkosairauksien poliklinikalla. Vaikka juuriltani olen pohjalainen, asuu minussa myös vahvasti kansainvälinen puoli. Ensikosketukseni Afrikkaan tapahtui vuonna 2007 opiskelijavaihdon myötä. Kuukaudet Ugandassa avasivat silmäni kehitysmaan iloihin ja suruihin, sekä teki minuun lähtemättömän vaikutuksen. Asantesta muodostui vuonna 2013 tapa pitää yllä kosketus tuohon rakkaaseen mantereeseen. Lisäksi sain samana vuonna mahdollisuuden toteuttaa unelmani ja lähteä vapaaehtoistyöhön Keniaan kuudeksi kuukaudeksi. On erittäin tärkeää, että voin Asanten kautta tarjota apua sitä tarvitseville ja olla avaamassa reittiä myös muille, jotka kokevat auttamisen halua. Ohjenuoranani pidän lausahdusta: "Pisaroista se valtamerikin koostuu." Minusta pienikin apu on tärkeää ja osana kokonaisuutta, siitä voi muodostua jotain todella suurta."


 


JAANA, Jäsensihteeri

Olen iloisesti keski-ikäinen ja kaksikielinen alunperin arkkitehti, alunperin Turusta. Takana on lähes parikymmentä vuotta kehitysyhteistyötä ja kriisinhallintaa ensin Lähi-idässä, ja viimeiset monet vuodet Kenian Nairobissa. Mukana matkassa on monikulttuurinen perhe, johon kuuluu mies ja neljä lasta. Afrikka on vahvasti osana perhettä; mies alunperin Etelä-Afrikasta ja tenavista nuorimmainen on adoptiotyttö Kenian syvistä slummeista. Samalla kuitenkin suomalaisuus ja kotimainen identiteetti on vahvasti osana meidän tiimiä - ja siksi tuntuukin varsin luonnikkaalta olla sanansaattajana ja sillanrakentajana meidän kahden kotimantereen ja kulttuurin välillä. Asante on meille perheenjäsen, jonka kasvussa ja seikkailussa olemme kaikki isosti mukana.